MamaFysio: training en begeleiding voor mama's (in spé)

Over mij

Ik ben Marjolein Dollekamp (45), moeder van een fantastische dochter (11) en fysiotherapeut sinds 2005. In 2002 ben ik al afgestudeerd als Bewegingswetenschapper. Vanaf 2013 ben ik me steeds meer gaan specialiseren in het behandelen van vrouwen met zwangerschapsgerelateerde klachten, diastase en stuitklachten. Fijn dat ik al vele vrouwen heb mogen helpen in deze bijzondere levensfase! 

Sinds 2021 ben ik ook Floor®Fysio en geef ik Floor® Zwangerschaps- en Hersteltrainingen en de Floor® Bevallingsvoorbereiding. Ik hoor bij de eerste groep fysiotherapeuten die de opleiding tot Floor®Fysio heeft afgerond. Een zeer uitgebreide opleiding, gevolgd via de Women's Health Academy.  De kennis en ervaring die ik heb opgedaan als fysiotherapeut kan ik nu toepassen als peripartum trainer.  Naast Floor®Fysio ben ik ook Mentor voor de opleiding tot Floor®Fysio. Als mentor begeleid ik stagiaires: fysiotherapeuten die ook Floor®Fysio willen worden. 

Zelf heb ik ervaren hoe fijn het is om tijdens en na de zwangerschap onder goede begeleiding te kunnen blijven sporten. Dat gun ik andere vrouwen ook! Daarnaast levert het sporten tijdens je zwangerschap ook een bijdrage aan een kansrijke start voor je baby.  En kun je op een ongedwongen manier ervaringen en tips uitwisselen met andere mama's (in spé). Win-win dus!

Naast het feit dat ik een prachtige dochter heb mogen krijgen, heb ik ook minder leuke kanten van zwangerschappen meegemaakt. Miskramen, keizersnede (met gelukkig wel een voorspoedig herstel), syndroom van Asherman en als gevolg daarvan meerdere operaties en IUI/IVF-behandelingen. Daardoor ben ik me er nog meer van bewust hoe bijzonder een zwangerschap en het moederschap is, en niet zo vanzelfsprekend als het voor veel mensen wellicht lijkt. Ook deze ervaringen neem ik mee in mijn begeleiding van de mama's (in spe).

Recent heb ik de keuze gemaakt om als fysiotherapeut een overstap te maken naar de Gehandicaptenzorg.  Na 18 jaar werken in de eerstelijn en 17 jaar in dezelfde praktijk (Van Weering - Mea Fysio) was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Tijd om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. De ervaring die ik heb opgedaan in de eerstelijn neem ik uiteraard wel mee naar de Floor®-trainingen! Als je bij me traint krijg je via die weg veel (gratis!) tips over zwangerschapsklachten en herstel.

 

 


Gevolgde relevante bijscholing

Diastasis done differently, Antony Lo, Physiodetective (2024)

Cursus stuitproblematiek in de fysiotherapie, Profundum Instituut (2023)

Opleiding tot Floor®Fysio; zwangerschaps- en hersteltraining, Women's Health Academy (2020-2021)

Diastaseproblematiek; diagnostiek en behandeling, Women's Health Academy (2020)

Medical Taping Peripartum, FysioTape Opleidingen BV (2019)

Rugklachten en bekkenklachten, Nederlands Paramedisch Instituut (2016)

Coccygodynie , Centrum BTR (2013)

Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, Methode Cecile Rost, Centrum BTR (2013)

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram